Tung avslutning


En regnig och blåsig fiskedag mötte oss denna söndag i slutet av fiskesäsongen 2013. Det har varit ett år som varit lite hattigt gällande fisket efter havsöring och jag är väl inte helt nöjd med de turer som blivit men jag hoppades på revansch.
Vi drog oss norröver och mötte även upp en kollega som vi tänkte fiska med en stund innan han drog vidare…en rastlös fiskare,, minst sagt.
Vi hade trögt fiske på första platsen och vi hade hoppats på lite mer vatten och med det lite fart i sundet som vi besökte. Här var inget att hämta så vi drog vidare till nästa ställe och här var det lite bättre utdelning. Lukas drog på fin fisk runt 45 cm och ganska snart efter det så visade sig ytterliggare en fisk som han också nöp, denna ungefär i samma kaliber.

33629038-Mt9BS

Jag tar några kort sen beger jag mig till andra sidan ön och prövar lyckan men det blir bara några mindre fiskar som följer flugan ett par gånger. Andreas nyper ett par gaisare innan vi drar vidare.
Vi kommer nu till en trevlig vik med stenstrandskaraktär vilket får nötas en stund. Detta ger resultat.
Jag får fast fisk och jag känner snart att det är en ganska tung bit som sitter på, lägger lite press och snart drar den iväg och ett par luftsprång är ett faktum. Jag ser att det är en ganska tung fisk men den var inte så lång så det är svårt att uppskatta hur stor den är men jag inser att den är bland de större jag fått och då börjar jag bli nervös.
Även om drillen är ganska odramatisk så var det med darriga ben som jag ser Andreas håva och landa min öring som visar sig vara personbästa för min del. En fisk strax över 53cm som väger in på 1,9 kg.
Hur det gick sen är inte så intressant efter en sådan fisk då det är svårt att slå det samma tur, ja även samma år, men landade ytterliggare en mindre öring och tappar en runt 40, men vad gör det…

33627131-8RKVB

Kommentera