Tiveden – Trout Area


30212310-cgwaW

Det var kristiflygare på gång och likt föregående år så blev det en fisketur till Tiveden och dess fina natur. Trout Area bjöd på ett underhållande fiske med möjligheter till jakt på vakande fisk. Dock var det lite trögt emellanåt men de var allt upp och jagade både bibios och en och annan dagslända. De flesta fiskarna tog jag dock på en flicksländenymf fiskad långsamt i bågstråket.
Andra lyckades bättre än jag själv med torrflugefisket men jag lyckades iaf kroka en RB på en nattslända som troligtvis var PB för mig men den åt bokstavligen upp flugan med hull och hår. Samtidigt som man står och knyter på en ny fluga så ser man hur han hoppar högt med breda tunga sidplask..Inte en gång utan flera gånger, precis som han visste hur han skulle salta såret..
Efter detta var det lagom med en lunch vid kåtan.
Jag vandrade betydligt mer denna gång än vad jag gjort tidigare och fiskade av hela flytringssjön, stora sjön samt testade även bergsjön som var ny för mig. Blev en kortare tur till lilla sjön också och fick bevittna Marcus röding. Han lyckades med en ”Trout Area Grand Slam” – öring,röding och regnbåge på en tur 🙂 inte illa.
Vi hade ju denna gång och sällskap av de sköna lirarna från ”norr” – MarcusMathias och PA och med dessa hängde även ett bihang av musikaliska fiskeentusiaster som tog det här med underhållning på fullaste allvar. Mycket trevligt.
Nu är det bara att fortsätta bearbeta abstinensen och se fram emot nästa resa.

 

Glöm inte kolla in Flyfiction´s skildring av denna tur.

Kommentera