Tillbaka på kusten


Efter en tids jagande i åar och sjöar så har jag åter hittat tillbaka till kusten. Det har varit ett par försök innan men många är hindren som kan sätta stopp för en planerad tur. Det blev i alla fall av på söndagsmorgon och var i vattnet vid 05. Det kändes inte helt lätt med solen som var på väg upp och vattnet helt blankt samtidigt som jag var lite stressad då det endast kunde bli en kort tur idag. Jag var nämligen tvungen att åka igen redan kl 08 då min sambo skulle jobba och barnpassning var nästa bestyr.
Hoppade i flytringen och började paddla ut från viken.

Jag lyckades ganska snart kroka dagens första fisk och det var en fin havsöring på kanske 35-38 cm i bra kondition. Det var skönt att få känna lite drag i kustlinan igen och firade detta med en liten frukost som jag tog sittandes i ringen.

V24 (1 av 4)

Sista spänningen för dagen blev det när jag var på väg tillbaka då en lite större fisk klev på. Den tog nästan exakt när flugan landade i vattnet och bjöd på härliga rusningar.  Den mätte 46 cm och jag hade funderingar på att behålla denna fisken, men precis när tanken slog mig så måste havsöringen snappat upp denna frekvens för det blev lite akrobatkonster och snart så plaskade det vattnet.
Den tillfälliga besökaren tog även med sig håven efter det snabba stoppet.
V24 (2 av 4)Det var precis så jag kunde plocka upp den med handtaget på spöt och rullen till hjälp. Alla mår bra.

 

Kommentera