Streamer


Havsöringspremiären närmar sig med stormsteg men jag säger bara ”bring it”
I år så är nämligen askarna väldigt fyllda och jag känner mig tillfreds för att klara av den förste delen av säsongen utan problem.
Detta gör att jag kan rikta blicken på annat håll och både gäddflugor och lite större streamer har varit i fokus. Visserligen så har jag inte gjort mina streamer ”gigantiska” och misstänker nog att jag kanske tom testar dem på havsöringen. De håller en längd på ca 8-9 cm ungefär och borde kunna gå att kasta med lite vilja. De är nog lite lätta för att grotta ner sig i de starkaste strömmarna men det borde gå att förtynga med tungstensskalle framför flugan på tafsen. Jag skall binda några snart med lite tyngre hantelögon också men nu är det mest att testa och känna lite på det. Det är roligt att bryta av det vanliga med lite annat…kanske tom testar en torrfluga snart ..hur skall detta sluta.

Inspirationen har jag bl.a. hämtat från Kelly Galloup. Han ger mycket tips och tricks på youtube som kan vara värt att kolla in. Länkar en film till en av hans mönster (som jag fattat det) som jag tittade på för att få fram dessa två flugor.

Båda dessa flugor är bundna på en krok som heter Mustad – Chino # 2.  De är kopplade med en tunn vajer med 3 pärlor från panduro. (se film)
Sen har jag gjort i princip som filmen och bundit material på ovansidan och undersidan. Inga konstigheter utan bara börja bak och gå fram om vartannat.
Vit Marabou undertill och ovan har jag spey hen cape (brun) & rooster saddle (grissly)
Gummiben och Ghosthair etc för att få lite detaljer.
Ögon och ganska stort huvud av UV lim för att få lite mer tyngd framtill.

Länk till Galleri med mer flugor – Här
DSC_5395

DSC_5359

 

 

Kommentera