sommarfiske…


Idag kändes det som sommaren var tillbaka igen, tror det var uppe på 24-25 grader eller liknande och det blev snabbt ganska svettigt på fisketuren.
Idag så testade jag några nya fiskeplatser som visade sig fungera ganska bra. Det var trögt till en början men när solen tittade fram så kändes det som att fisken kom också. Slump eller inte, vem vet. Återigen så är det en del småfisk som hugger men lyckas snart få på en havsöring något under måttet skulle jag tro. Passade på att ta lite drillkort men detta straffade sig snart i att fisken lossnade. Det var ju som sagt ingen jätte så inte hela världen. Fortsätter att driva längs en stenstrand och lägger ett kast mellan två stenar. Tycker mig se flugan försvinna ganska snart den landat och rycker till, lyckas dra fast kroken i käften på ännu en havsöring. Denna är något bättre, 44 cm, visar bandet och jag returnerar fisken snabbt igen. Efter ytterligare några kast ser jag en mörk rygg som är efter flugan avvaktande och den skräms av båten innan jag kan lura den.
Tar en stund senare ytterligare en havsöring, en mindre igen.

Den fiskeplatsen var riktigt rolig med dagens vindar. Fick till en bra drift och kunde fiska länge utan att behöva korrigera kursen. Det blev 4 eller 5 landade fiskar och ett par stycken som släppte sen ett par hugg på detta. Toppen som sagt på 44cm.

havsöring (1 av 1)

Kommentera