Solskyddsfaktor


hade behövts detta året i Sveriges fjällvärld. Det var solsken och skygga rödingar som väntade oss när vi lämnade Artic Heli´s bas i Kiruna – Máttaráhkká
Jag som är nybörjare, vad gäller rödingfiske i alla fall, hade en tuff vecka att vänta.
På dagarna så var det inte mycket att göra förutom försöka hitta sätt att hålla maten kall och lite småutflykter både med våra kajaker  – ”alpacka” som de heter, eller till fots. Rödingarna jagade vi på kvällen och en bit in på natten.
Jag hade problem kan jag säga, jag fick kämpa för mina rödingar denna vecka och rotade högt och lågt i flugasken. Var det inte att de vände under flugan så var de framme när man skulle lossa linan från grenar eller att man tog ett paddeltag, det var alltid något som gjorde att jag bommade mina chanser. Något vredesutbrott kom det nog tyvärr så jag fick jobba med den delen av fisket också.
Andreas och Lucas visade sina kunskaper av många års fjällfiske och landade flera fina rödingar. De är väldigt vackra dessa fiskar måste jag säga, och goda!! Ett par fiskar blev till sashimi och vi sköljde ner dessa med ett par glas rosé. Lite lyx skall man ju ha trots att man är så långt hemifrån.
Som många gånger innan har ju F-Fly visat sig vara en bra fluga, det var så även denna gång så det blir till att binda fler av denna. Även harkrank som jag hade dåligt med var oumbärlig i en av sjöarna. Det var endast detta som rödingarna åt verkade det som. Jag tackar Lucas för att han slängde till mig en av de ”mindre galanta” som han sa. Som tur var för mig så är Lucas mer krävande än rödingen 🙂

kiruna-inlägg (1 av 6)Sashimi – En färsk röding och webers wasabikrydda. Succé.

G-char (1 av 1)En av mina rödingar. Tyvärr blev inga större exemplar för min del men det är inte alltid som storleken spelar roll.
V28 (1 av 1)Våra transportmedel – Alpacka

Kiruna-char1 (1 av 1)En av Andreas lite större rödingar

Foton från resan

Kommentera