Semestern lider mot sitt slut


Nu har man avverkat 6 veckor semester och arbete ligger runt hörnet. Det har varit en underbar sommar med mycket bad och sol. Kanske inte bästa förutsättningarna för havsöringsfiske men man får hanka sig fram ändå.

Herrarna i ett led av Granstav´s ätten begav sig ut på makrillfiske ihop med alla våra döttrar. Det var den äldste som visade hur man skulle göra och landade den första makrillen. Sen rullade det på. Vi fiskade kanske 1 h och fick in ett tjugotal makrillar och missade lika många innan vi fick vända hem pga regn. Vi fiskar dagens makrill på gammelt hederligt vis med pilk och stagg.
Kapten Eilert

Far

20140809_154429

Makrillarna blev till middag direkt. Stektes i rejält med smör och till detta kokt potatis och romsås. Det är ljuvligt att laga till en middag så här och mycket färskare blir det inte.

Nu hoppar vi till torsdag och Fredrik frågar om jag är sugen på ett fiskepass. Det låter lockande och jag tar hjälp av svärmor och svärfar som får passa barn och vi ger oss ut i onsala området. Det blåser rejält och vi väljer ställen med omsorg..säkerheten går först idag.

Tror inte det tar tio minuter innan första fisken är landad. Det var skönt då det var ett tag sedan som jag hade på någon havsöring.
Snart så hänger Fredrik på och han har dragningar i linan men tyvärr fäster den ej.
Vi driver och ligger still om vartannat och fiskar oss igenom viken. Fredrik har en följare och lägger snabbt ett nytt kast och nu sitter den, jag är på väg med mitt kast och landar strax bredvid och drar även jag på en fisk. Dubbeldrill är alltid kul. Även dessa fiskar är små och vi drar oss vidare i hopp om större fiskar.
Hittar en vik som läar lite med ett grundflak strax utanför som vinden ligger på och det blir ganska så turbulent vatten. Vi ser fisk som vakar och Fredrik drar på ytterligare en öring och en näbbgädda här.
Vi söker oss vidare närmare land efter en stund och vi slutar med varsin öring till så 3-3 blev ställningen. Fredrik blir väl segrare då han kryddade med en näbbis 🙂
Vi fiskar från 17-21 ugefär och de tog på räka (tellis ”göteborgsräkan” ) men även fiskimitation och en variant på magnus fungerade idag.

FredrikFredrik med en av öringarna denna kväll

Kommentera