Premiär – 2015


Andreas landar en av premiäröringarna 2015

Då har äntligen dagen kommit som så många likt mig längtar efter. 1 april är ju startskottet för havsöringsfisket på västkusten.

Det var en blåsig 1 april som väntade och fisket var lite trögt kan jag tycka. Det var en del ströfiskar som jag lyckades lura samt en bättre fisk på 53-55 cm som återutsattes igen.
Det kom upp ett par ”bra” fiskar till då Mattias tog en på 55-56 kanske och Andreas som nog naggade på 60 cm. Dock inga feta blänkare tyvärr och även dessa återutsattes varsamt efter några bilder i vattnet.
Det blev även en snabb tur idag men kom nog lite för sent, (8:30) för fisket var igång och hade mycket kontakter. Vattnet var på väg ut och snart försvann fisken. Då jag haft 13 kontakter men inte en enda fisk jag lyckades drilla hela vägen hem gjorde att jag var lite lätt luttrad. Detta ihop med att vinden ökade så tog jag ett beslut att åka hem.
Även om jag hade en dålig statistik på landade fiskar idag var fisket ganska roligt. Det var plogar efter flugan och massa hugg. Alltid när jag fipplade såklart. Det var inga stora öringar som jag sprang på så lika bra att de krokade loss sig själva.
Det var inte riktigt min dag idag kan man säga. Men vet ni, det är helt ok. Ibland så är tankarna på annat håll och jag var inte helt fokuserad på fisket vilket krävdes idag när de var så försiktiga.
Skönt att få fiskat av sig nu så man kan ta en påskläsk i lugn och ro.

Glad Påsk till er alla

emilsson_öring

Mattias släpper tillbaka sin största för dagen.

Kommentera