Påsken är över


Och även en härlig ledighet. Men det har varit skönt att få koppla av ihop med detta fantastiska väder som vi haft. Fisket har dock inte varit riktigt lika bra för mig. Det blev en snabb tur med dottern på påskafton mitt på dagen och hade väl inga större förhoppningar på få kroka fisk. Det visade sig dock att jag skulle få göra detta och en liten öring på 30-35 cm högg tag i min fiskimitation. Det var roligt att få någonting när dottern var med, kanske kan det bli en fiskare av henne också vad det lider.

Det blev också en tur på måndagen i Kungsbacka. Det blev fiske från flytring i en vik som hade pålandsvind vilket inte alltid är lätt när det blåser ostliga vindar. Jag valde nog helt fel ställe kändes det som för inte ett liv och jag är på väg att paddla upp mot vinden efter en stunds segling i medvind när det suger tag i linan. Jag var inte med på det hugget och lyckas få till ett halvbra mothugg. Fisken är bra, stark och blank men den vänder snart och simmar rakt mot mig och nästan framme vid ringen så vänder den igen och jag får en stunds slaklina vilket räcker för att den skall skaka loss flugan.
Så kan det gå ibland och det var det ända som hände denna morgon. Det grämer mig lite att jag sumpade den fisken när det var det enda som jag kände, men det tillhör spelet så det är bara att komma igen nästa gång.

Mira (1 av 1)

 

Kommentera