Sista helgen


Det var en tuff helg som avslutade säsongen 2014. Mycket vind ställde till det och tvingade oss att välja platser som kanske inte var de bästa men dock ”hanterbara”. Vi lyckades ju trots detta ta fisk på de flesta ställen vi besökte. Det som gjorde denna blåsiga helg lite extra trivsam var det att vi fick besök av Mathias och Karl. (alias fiskedåren och Flytales) Alltid lika roligt med nya och gamla fiskevänner på besök. Du kan även läsa om denna tur hos Andreas (Flyfiction)
Det var en del slit för fiskarna denna helg, vi kunde få ströfiskar i en vik och ha massa kontakter i nästa så det gällde att hitta vikarna som höll fisk. Vi fick tyvärr inga större exemplar men en del fisk runt måttet var uppe och luftade sig. Min bästa fisk var väl och naggade på 50-strecket men kan tillägga att på lördagen så hade jag en riktigt fin fisk som var efter och studerade min fluga innan den vände ner igen. Binder jag så fula flugor ???? 🙂
Fördelen med att vara ute i sådant här blåsväder är ju att mat och dryck på kvällen är en gudomlig upplevelse. Jag hade varit lite smart tyckte jag själv och körde en karré i ugnen natten innan fisket så det var pulled pork med mjuka tortillabröd på fredagskvällen. Bara att dunka på lite sås och hacka några grönsaker sen låta låta käken gunga medans man matar på med wrappen.
Riktigt gött. Tack Tina!

Jag måste även säga att jag blev lite extra förtjust i min glimmerräka som stod för många av de landade fiskarna. Den har verkligen gjort sig förtjänt av sin ”uppehängarplats” denna säsongen. (och även innan)
En väldigt enkel fluga som jag får fisk på i alla möjliga väder.
Helt enkelt grym.
Flugor (3 av 4)

Lite bilder från sista helgen

Kommentera