Nu är det nära


Nu kan man räkna dagarna som är kvar på en hand tills havsöringspremiären och kände att det var dags att se över utrustningen.
Begav mig till en sjö i Göteborgsområdet denna hyfsade påskdag vad gäller vädret. Det mulnade dock på under tidig eftermiddag och snart var regnet ett faktum. Jag hann som tur vad hem innan detta vilket var skönt.

Det som också var skönt var att drilla fisk 🙂
För jag lyckades faktiskt lura ett par öringar att hugga.
Den första tog precis vid strandkanten men lyckades inte kroka den. Var nog inte bara spöt som behövde smörjas upp.
Snart fick jag en chans till på motsatt sida av sjön och denna gång så satt den. En liten brunöring som var hungrig då den kastade sig över en relativt stor streamer. Kul att se dem gå på så stora byten.
Tycker om att binda dessa så är ju en fördel om det går att fånga fisk på dem också 🙂

Sketfiske på er//Peter

 

DSC_9536

Invigningsfisken för mig 2016

20160327_125446

Flugan för dagen

 

Kommentera