Nattpass


IMG-20150803-WA0002

Äntligen kom en dag med sommarvärme och framför allt lite mindre vind än vanligt. Vi passade då på att ta en tur med båten till Hönö där en härlig hamburgare kunde avnjutas i solskenet.  Samtidigt som jag  njuter så hoppades jag på att det skulle hålla i sig och man äntligen skulle få en lugn och fin natt med med mycket vakande fisk. Stor fisk.

Det blev aldrig riktigt så stilla som jag hoppats på men det var fisk i farten. En del stora öringar visade sig och jagade fisk i ytan. Det var rätt stora betesfiskar som jagades, osäker på vad det var för sort. Fräckt var det i alla fall att se när öringarna körde i ytan och det sprätte fiskar åt alla håll i panik.
Jag satte då på den senaste flugan jag bundit, en liten blåvit småsill, och den fick börja kvällens jakt. Den gjorde ett bra jobb då en fisk visade sig bara någon meter utanför och jag lade ett snabbt kast framför den. Tyvärr vände öringen håll men den visade sig strax till höger om mig och jag lyckades få över linan på ett allt annat än snyggt sätt. Presentationen dög och sekunden senare sitter en dryg kilosfisk på kroken.

DSC_6811

Nattjagande fiskätare

Kvällen fortsätter och det blåser upp, vaken avtar (eller jag ser dem inte i alla fall) för att snart återupptas när det mojnar igen.
Det är svårt att få dem att ta och testar en hel del flugor. Små torrflugor till stora ytskrapare, räkor, mask, fisk osv. Går trögt och inget verkar fungera.
Vi sippar på en kaffe och pratar om det att just betesfisken var så grov och kommer fram till att testa sätta på en något större flatwing typ. Kör en stund och byter även plats, det går lika dåligt med denna men sen så får jag ett hugg. Tyvärr missar jag sätta fisken men får se den när den vänder i ytan och drar iväg. Det blir inte mer än så men helt klart så var det stor fisk inne och jagade denna kväll. Vi hörde och såg rejäla vak.

DSC_6871

Leverantören denna kväll

Kan även nämna att jag inte såg någon mask denna natt.

Kommentera