Några bommar


I onsdags så blev det till att stiga upp i ottan och en tur efter havsöringen, det var ett tag sen som jag var ute på jakt. Detta hjälpte till när klockan tjöt och det blev lättare att kliva upp. Jag var på plats strax efter 04.
Hade hoppats på att det skulle vara lite lugnare men det blåste en hel del. Att det blåste gjorde nog inget för fisket men jag hade tänkt att köra lite flytring så blev till att sprattla bra med benen för att hålla kursen.
En öring visade sig ganska snart, en liten rackare hoppade en bit bort och utanför kastlängd, den var för liten för att jag skulle ändra min plan att paddla över viken samtidigt fiska av den djupränna som går i mitten. Paddlade på rakt över viken och fiskade under tiden men kände ingenting. Det var först när jag kom över till andra sidan som jag fick kontakt. En fisk som följde efter flugan och vände en bit från ringen samtidigt som den lämnade lite svallvågor efter sig. Jag stannade upp och gjorde ett par försök på denna en stund men den kom aldrig tillbaka och jag paddlade vidare.
Hade några kontakter med några näbbgäddor senare men det var allt som hände denna morgon. Jag avslutade fisket runt 7-8 för att köpa färska frallor och räksallad istället. Det var poppis hemma.

Nästa tur var idag, Söndag, och jag passade på att ta en snabbtur tidigt på kvällen. En väldig värme har ju legat över oss i helgen, och en tid innan det för den delen, men så kom det förlösande regnet och det kändes riktigt skönt.. Tänkte då att det kanske skulle trigga igång lite aktivitet. Det var också en del som hände då massor med stagg simmade runt udden där jag fiskade. Det var då och då som det var rejäla vak i dessa kok, det fick mig att fundera lite. Ofta brukar det vara makrill som jagar men dessa kändes större och  det var kanske 2-4 rejäla plask för att sedan sluta. Kanske var det öring, kanske större makrill? Jag lyckades iaf inte få någon av dem så det förblir okänt.
Jag hade gärna stannat lite längre och nött på dessa men var tvungen att åka hem tyvärr.

Kommentera