Mer silver


Ytterliggare en härlig vecka var gjord och jag fick, utan att behöva be om det, en oväntad barnvakt ett par timmar. Det var Andreas fantastiska fru som passade tösa en stund medans jag och Andreas passade på att åka och handla mat….strax efter en fisketur såklart. (fick även reda på att man kan gå in på ica i full vadarutrustning utan att få kommentarer från folk)

Vi hade tänkt att testa viken där föregående turer visat sig vara givande och passade på att ta en genväg…trodde vi. Att korsa ett vatten på en spång av frigolit är ingen höjdare och det var nära att det slutade i en smärre katastrof men vi redde upp situationen och kom tillslut fram till fiskeplatsen. Det var skit denna dag och vi beslutade oss snart för att byta plats. Det känns alltid segt när det tar längre tid att gå till platsen där man fiskar, än man fiskar på den, om ni förstår vad jag menar.

Nästa ställe så hade jag ganska snart på en liten blänkare som jag fintade bort snabbt sedan körde vi växelvis framryckning och snart hittade vi ett ställe som höll riktigt bra med fisk. Under en kortare period var det hugg om vartannat och jag landar 4 fiskar till med topp på 45 och tappar ett par st utöver detta. Alla utom den största var blanka torpeder som bjöd på ordentligt motstånd trots sin ringa längd på ca 35-40 cm.

Med detta i bagaget så var det hemåt för lite grillad kyckling med rajraj.

//Granstav

Kommentera