Kickstart


Klockan ringer på Fredagen och det är väl bristen på fiske det senaste som gör att jag överhuvudtaget masar mig upp från sängen. Förflyttar mig till soffan för att göra någon form av mellanlandning. Klockan pep kl 05 så antar att den är tio eller kvart över nu kanske.
Onda tankar börjar fara i min hjärna som att ”kanske skall testa dagsfiske” men detta försvinner snabbt när jag hör något störande ljud från utsidan. Det är röster..någon skriker.. Kan det vara ungdomar som hittat på något rackartyg nu eller vad händer!!
Tänker att det är ganska tidigt för att ungdomar skall vara ute, bäst att gå ut på balkongen och kolla. Ser inget på gatan utanför men snart skymtar jag en kvinna på bryggan i gästhamnen….”hjääälp” hör jag nu klart och tydligt. Jaha, bara att sätta igång.
Jag rusar ut för att kolla vad som hänt och hittar en man som klamrar fast sig vid bryggan och jag hinner väl precis fram innan det var dags för honom att trilla i vattnet.
En annan kvinna har också vaknat och kommit till undsättning, hon hämtar en livboj och jag håller mannen vid bryggan då jag är osäker på hans förmåga att kunna simma…
Efter lite om och men får vi baxat på honom livbojen och kan dra honom till badstegen på båten så han kan klättra upp. Att dra upp honom på bryggan var inte att tänka på.
Väl i båten och situationen har lugnat sig lite så så passar jag på att plocka fram en myndig stämma och det stora pekfingret för att förtydliga det farliga med för mycket rusdrycker när man skall klättra på båtar. Det där kunde slutat betydligt värre än vad det gjorde.

Nu står man då på bryggan i långkalsonger och en T-shirt….klarvaken… Dags att ge sig ut på fiske efter en något annorlunda start på dagen.

Jag bestämmer mig för testa den yttre skärgården idag och passar på att kolla in nya platser.
Dröjer inte så länge innan jag lyckas få ett hugg i en vik men missar denna. Det var synd, för det dröjer länge innan jag känner nästa.
Jag hittar massa fina platser men ingen fisk, nöter på bra tycker jag men efter några timmar så är det dags för lunch och hittar en  trevlig plats för att avnjuta en delikat måltid. Bullens pilsner korv blandat med en Carbonara

20150501_085946

Efter lunchen pasar jag även på att fiska ett sund där det strömmar på ordentligt och tänker att det kanske går fisk här. Det gör det inte. 🙂

Nu lägger jag ner den yttre skärgården och söker mig längre in för att testa platser som jag haft bra fiske tidigare säsonger.
Klockan närmar sig 11 och nu börjar det bli mer aktivitet. En följare som inte tar flugan. Ett knep då kan vara att öka hastigheten på hemtagning men det fungerar inte. Nöter på platsen där fisken var men icke och passar nu på att byta till en mindre och nättare fluga.
Det är i princip vindstilla och solsken nu. Under dessa förhållanden gillar jag att kliva ner i storlek på flugan och även ganska lättdressade varianter i ljusa färger.
Det visar sig fungera denna gång också, MEN, igen så lyckas jag inte kroka fisken.
Öringen tog vid branten i anslutning till en liten ö. Jag gör några drifter förbi men lämnar sedan platsen för en stund. När jag kommer tillbaka och lägger ett nytt kast lite senare så sitter den..en stund iaf.
När jag dragit in linan så ser jag att tafsen har gett sig och svär över att jag slarvat med att göra en koll på detta.

DSC_5684

Flugan som lurade till hugg i det fina vädret

Men jag får en liten revansch senare när en mindre fisk kliver på och hänger med hela vägen in. Men avslutningen för dagen blir ytterligare en bommad fisk.
Nu ger jag upp.

20150501_091335

Bestick är väl överkurs…

Kommentera