Hösträkor – Magic Shrimp


Under höstfisket efter havsöring kan räkor vara riktigt effektivt och därför så fick kvällens fluga just bli en räka. Efter att jag haft en hel del konversation med en ny bekantskap om just räkor och framförallt Magic Shrimp så var det dags att skrida till verket. Jag har försökt några gånger på denna innan och det krävs ett par stycken innan man får till det. Egentligen en experimentfluga då jag testade en annan metod att göra ögon.
Jag köpte glaspärlor på TGL (allum partille) häromdagen och gjorde så att jag brände fast dessa på en nylonlina sedan täckte jag alltihop med UV lim. Försökte då också få till en droppform på ögat.
Om detta håller för att fiska med är jag lite skeptisk till men vi får se hur limmet håller det på plats eller ej. De blir med just dessa pärlor ganska stora också men det kanske retar havsöringen till hugg..

Den ser lite mumsig ut på fotona kan jag tycka men i ärlighetens namn finns det en del saker att jobba med så får träna ett tag till.

Magic shrimp
Magic shrimp

Magic shrimp Shown with uv Light.Självklart så måste det ju vara lite fluorescerandematerial med 🙂

 

Kommentera