Hillared


Jag tittar nedströms mot bron och ser att det är fisk som vakar. Sakta rör jag mig ner mot fisken och nu är jag bara några meter ifrån den. Det är skymning och börjar bli mörkt och då vattnet är lätt humusfärgat så får jag ingen uppfattning hur stor fisken är.
Lägger ut flugan, en spent danica, slurp, Jiiiha,, han tar… snart känner jag att det är en större fisk som tagit i den grunda delen ovan en nacke och han sätter fart uppströms. Jag inser att jag måste följa efter då den dragit ut 10-15m lina ganska omgående och jag har full eller nästintill full broms.
Jag småspringer på stenarna vid åkanten när jag inser att jag inte har någon kontroll över fisken och den viker av in under en sten och tunga gung i spöt övergår till ett fast böj som jag själv skapar, släpper efter och känner hur linan slakar.

Ja, detta är ingen dröm som övergick till en mardröm utan det var helt enkelt en vanlig vardagkväll i Hillared.
Fisken har på något vis fått flugan att nypa fast i lite krafs på en sten och kunnat simma vidare. Jag får ändå ge den att det var en riktigt snygg avkrokning från mr Trout´s sida.
Vi har alltså varit i Hillared och provfiskat på några av ställen av deras 30km långa sträcka och jag blev inte besviken. Det var mycket aktivitet och enorma mängder vulgata samt en massa andra sländor. Senare på eftermiddagen/kvällen kom danican igång rejält också.
Fisket gick lite upp och ner under dagarna som vi var där men jag brände väldigt mycket fisk, så det gäller att vara med på noterna när de stiger. Jag tycker nog att vi hade som bäst fiske vid skymning så åker ni dit så var inte rädda för att stanna tills solen går ner.
För er som inte sett finns det en blogg där man kan följa fisket i Hillared och jag tycker att ni skall försöka boka kort – Blogg –
//Granstav
Lite bilder nedan, tyvärr är de flesta tagna med mobilen så ni får ha överseende med detta.IMG_3077

Kommentera