Hillared 2014 2


För andra året i rad så besöker vi nu Hillared och fisket i Ätran.
De gör ett bra jobb här Paul, Anders, Christian och alla andra som är inblandade.
Jag hoppas verkligen att detta faller väl ut och vi kan fiska här i många år framöver. Naturligtvis hänger ju inte detta bara på killarna i Hillared utan också på dig och mig som besökare.

Så då var det Söndag och jag, Andreas och Lucas fart ner mot Borås för att senare under dagen möta upp med Marcus och Mathias som hade lite längre att köra än våra ca 8-9 mil.
Det som mötte oss var något annorlunda förhållanden än föregående tur i fjol. Högre vatten och betydligt färre kläckningar. Detta var troligtvis en av orsakerna till att fisken också vakade betydligt mindre i år än förra året då det vakade i princip hela dagen och kvällsfisket var ju också det en höjdare. Nu var det väntan varvat med letande och det följt av kaffe… det var längesedan jag drog i mig så mycket kaffe och det satte sina spår i sura uppstötningar hela veckan…. thank god for samarin…
Jag har ännu inte lärt mig konsten att påverka rådande förhållanden så blev till att jobba med det som serverades. Personligen så tycker jag att jag faktiskt fiskade bättre än förra året. Jag tog ju större fisk i fjol men det kändes som jag hade bättre ”krokningsprocent” i år. Troligtvis så skärpte man till sig när man väntat på en fisk i en timma eller tre…

Bra gick det också för Maava (Marcus) som landade en 45:a och en 49:a vilket är helt ok fiskar i en å som denna, även om där går större. Andreas drog också fina fiskar med en 46:a som topp.
Det går ju stor fisk här i Ätran och både Andreas och Mathias (fiskedåren) tappade fiskar som helt klart kunde tampas i toppen denna tur.
Även denna gång bodde vi på Lockryd stugby (länk) och tycker att det är helt ok stugor. Tråkig omgivning men man är ju inte så mycket i stugan så det funkar fint. Det finns ju även möjlighet att äta på ”Gunillas” som ligger kanske max 100m från stugan.

Det är väl också med denna tur som jag rundar av brunöringsfisket för i år för att lägga fokus på havsöringen igen. Jag hoppas kunna knö in en tur ganska snart men det kommer när det kommer.

Vill ni se mer bilder från Hillared så klicka här 

Hillared2014 (12 av 15)Marcus med sin fina kvällsöring
och under här har vi Flyfiction´s ”veka” öring.

Hillared2014 (6 av 15)

//Peter


Kommentera

2 tankar om “Hillared 2014