Havsöring – nya marker


orvis_boot (1 av 1)
Vi tog steg på en för oss okänd ö denna söndagsmorgon. En väldigt vacker ö måste jag tillägga. Visserligen så blev det bara ett kort stopp för kaffe och och ca 30 minuters fiske innan vi drog vidare och fiskade från båten.
Det var trögt fiske denna dag. Vi var ute redan innan solen gick upp och det skulle visa sig vara helt meningslöst. Men sådant kan man ju aldrig veta.
Vi fiskade oss runt ön men det var inte bara fisket som var det intressanta utan hela turen var lite av en runda för att bekanta oss med detta nya ställe. Det fanns många platser som borde vara riktigt fina habitat för havsöringen och som skall besökas igen vid olika tillfällen under säsongen. Fisket var som sagt trögt och vi fick lite ströfiskar här och där. Det var först lite senare framåt lunch som vi hittade en del öring på den sidan där vinden piskade på som mest. Och detta  det stämmer väl enligt boken. Vi stannade även på några skär som vi haft fint fiske vid tidigare och även idag var de hemma här om än ganska små individer.
Jag lyckades också med en dubbel då en havsöring och en sej tog på mina flugor 🙂
Jag lyckas kroka 6 havsöringar och landar fyra av dessa, Andreas är något vassare än mig.
Tyvärr så var det inga större som visade sitt intresse sånär som på ett riktigt tungt vak en bit från båten på morgonkvisten.

Shrimp

En av de fångstgivande flugorna för dagen var ju min senaste räka.

Flyfiction (1 av 1)

Stenstränder som stundtals var ogästvänliga. Mycket halt och svårtillgängligt varav fisket från båten var att föredra

StrandFanns även platser som var betydligt trevligare att fika på

Kommentera