Havsöring 2014 igång


Då var premiären avklarad och fisket är i full gång på västkusten ovan kullens fyr i söder.

Vi var lite tveksamma till platsen vi började i men vi har haft bra fiske där tidigare samt att det är hyfsat lugnt här om man jämför med andra platser en dag som denna.

Som vi misstänkte hade vi trögt fiske men lyckades lura ett par stycken innan vi bröt för lunch med en go grillad korv. Skönt att bryta av en ”mackdiet” som annars brukar vara standard på fisketurerna. Får tacka Henke för detta.
Vi bytte ställe och det visade sig att de haft fint fiske tidigare här med mycket stor fisk inne, detta eftar att vi pratat med en annan fiskare som var på väg hem med dagens skörd på 60 och 55 cm, inte så dålig start.
Tog en hyfsat fin fisk till och tappade ytterligare 2 st. Blev även besökt av en fin havsöring på 45-50 cm kanske som kom snett bakom mig när jag stod utvadad. Den vek snabbt av när den såg mig och simmade konstigt nog in mot stranden, kanske 20-30 cm djup, testade lägga flugan men den var nog fullt fokuserad på undkomma och försvann lika snabbt som den dök upp.
Jag var tvungen att dra mig hemåt runt 15 och snart efter detta så fick jag höra rapporter om att det kommit in ett stim med blänkare och det var flera fiskare som drog på fina blanka havsöringar.
Det var en härlig dag och även trevlig att få träffa havsöringen igen.
Lite osäkert när nästa tur blir men på Lördag och Söndag är det ju tävlingsdags så då får man ju vara redo. Blir tufft då det är många duktiga fiskare med

flugask (1 av 1)

Kommentera