Fulla askar


Mycket flugor har det blivit. Bindkvällar och nu senast en mässa, havsöringens dag, i Torslanda (Göteborg) helt dedikerad till havsöringens ära. Mycket trevligt initiativ från de ansvariga.

På en av bindkvällarna så var Andreas (flyfiction) med och han fick in mig på zonkerspåret. Mycket bra material med mycket rörelse. En ”fiskefluga” som man ibland kallar dem 🙂
Även om Andreas band en annan variant så blev min variant med ögon istället för kulögon. Gillar den randiga flashen från Flashabou och blev tvungen att köpa fler färger av denna.

Zonker

Den är bunden på en Gamakatsu f314 #6.
Jag binder bak ungefär halva kroken sen en liten boll med hareline fl.coral dubbing. Strax efter det så lägger jag remsan med kanin (eller liknande) och binder in 2 ”barred flash” per sida och täcker detta med lite mer dubbing. Jag lägger nu 1 bit förtyngning för att jämna ut framkroppen med kaninremsans inbindningspunkt. Bind fast denna sen så gör jag en dubbing ögla några mm framför remsan. Här spinner jag nu in en kaninremsa istället och lindar fram mot ögat. Bind fast, sätt ytterligare 2 strån per sida och avsluta flugan. På med ögon och täck in allt med uv lim sen är det färdigt.
Jag lägger även lite superlim på skinnsidan av den utstickande kaninremsan. Detta förhindrar att den  trasslar med kroken. Lite beroende på vilket material man gör fisken av. Vissa har så långa fibrer att man i princip inte behöver ha något utstick och då löser det sig självt så att säga.

DSC_9262Gjorde även en svart variant för de mörkare timmarna. Denna vill jag ha högre upp i vattnet så inget huvud. Bytte även de främre flashen till ett strå mer glansig variant per sida. Tänker att det kanske kan ge lite extra piff i natten.

Jag har nog aldrig haft så mycket flugor som inför denna säsong. Vi får se hur många som blir blöta:)
sketfiske//

Detta bildspel kräver JavaScript.

En del av flugorna hamnar på Instagram så följer ni mig inte där kan det kanske vara något (@vastkustoring). Om ni inte håller på med sånt trams så har jag ju ett albumet här på bloggen.

Kommentera