Fortsatt bra fiske


Vädret och lite vin förstörde min planerade lördagstur och istället så fick det bli en tur idag. Det var lite trist väder men om meteorologerna har rätt så skulle det sluta regna snart och förhoppningsvis inte blåsa upp mer. Vinden låg på en 5 m/s från öst och det var en del starka vindbyar som försvårade fisket.
Körde nästan direkt till skären där Andreas tappade sin fisk för några dagar sedan. Gjorde visserligen ett stopp innan men endast en liten följare där så jag bestämde att åka vidare.
Det var grov sjö när jag kom ut en bit och inte helt lätt att kasta. Fick parera mot vågorna som slog in mot skären och båten gungade ganska bra emellanåt.
Fick en liten havsöring, kanske 20-25 cm som skakade loss precis intill båten. Lägger ut ett kast över revet igen och låter sjunka lite. Strippar hem och precis när jag släpper linan känner jag hur den sticker iväg, lyckas nypa till med pekfingret och det blir ett skönt tungt spöböj. Jag hinner väl känna fisken en tio sekunder eller så innan den släpper och försvinner. Jag fick aldrig till mothugget och det straffade sig snabbt. Surt.
Jag nöter på runt dessa skär och får två små havsöringar till innan jag bestämmer mig för att utforska lite nya platser. Ingen större succé, tar ett par små öringar till men det är först när jag testar en vik på vägen hem som det suger till stenhårt. Fisken var arg och högg bestämt. Den kör en stund och tillslut så kommer den snällt. En havsöring som mäter in på strax över 49 cm.
Det kändes lite trögt idag även om jag hade en hel del fisk. Men det var ingen ytaktivitet som det varit tidigare förutom några näbbgäddor som hoppade likt flygfiskar vid något tillfälle.
Jag är nöjd med turen och även om det var segt när klockan ringde så blir det ofta värt det i slutändan.
Idag tog den stora på en Vaskebjörn och den jag tappade tog på en variant av ”polarmagnus”, eller något åt det hållet iaf :).
Namn på flugor är inte min starka sida 🙂

Havsöringv.35 (1 av 1)

DSC_2920.jpg

Flugan som lurade dagens största. ”Vaskebjörn”

 

Kommentera