Första turen


Idag var en magisk dag. Det var första turen med mitt projekt som jag nämnt någon gång tidigare.
Det är en ganska så sliten båt som jag piffat till för att få en liten fiskebåt för havsöring och även till sjöar/älvar.
Det har varit en del tid som gått åt till detta lilla projekt, dyrbar fisketid!! Men jag hoppas att jag skall få utdelning i form av många fina fisketurer.

Mira hängde på, det var ju ändå premiär.

Idag så spinnfiskade jag lite också, detta har jag nog inte gjort på säkert 2-3 år (efter havsöring) och det var ett gäng rostiga krok som fick syna soljuset denna dag. Att jag spinnfiskade berodde helt enkelt på att jag hade min dotter med mig samt att det blåste en hel när vi gick ut. Det går ju att lura havsöring på drag också då hugget satt på första kastet men tyvärr så lossade den snart igen. Det verkar ju lovande vatten detta och det skall bli roligt att utforska mer nu när man har en båt till sitt förfogande. (Tack Andreas)
Vinden avtog och Mira var ganska så lugn i båten så jag riggade mitt flugspö också. Då jag aldrig har fiskat här tidigare så jobbade jag med spinnspöt för att hitta fisken sen så laddade jag med flugspöt. Jag hade nämligen flera ”följare”  och hoppades att jag skulle lura dem med fluga istället. Hittad ett grundflak som omgavs av lite djupare vatten. Det var perfekt att glida över här med flugspöt och fiska av kanterna. Jag fick första fisken på en liten grönvit fiskimitation som jag tog hem tokfort med spöt i armhålan. Öringen jagade fisken som sprätte i ytan ett par gånger innan den tillslut tog och det var sjukt kul att ta den öringen. Den var så klart liten också, som vanligt.
Drog över till några vikar som hade vinden på och var ganska djupa. Jag kastade och tog hem ganska snabbt igen och jag har två stycken öringar som jagar betet varav en som jag tippar på kan vara ca 50 cm. Fiskar på dessa igen med fluga och drag men den stora följer bara efter igen. Jag stannar med draget strax under spötoppen och öringen står och tittar på det när det hänger i vattnet, lyfter upp och ned några gånger men öringen simmar sakta mot det för att sedan vända bort och försvinna ned i djupet igen. Frustrationen kommer krypande.
Jag lyckas inte lura någon av dessa men tar en liten öring igen när jag är på väg hem.
Jag avslutar fisket vi 18 tiden då Mira börjar bli hungrig och även jag. Man borde nog stannat in kvällningen också men det gick tyvärr inte idag.
Men jag kommer ju tillbaka snart.

IMG_20140815_201529

Mira tog kommando över mitt ”kastdäck” och hade full koll på sjökortet, eller var det Croddarna…

BåtHär har vi en före /efter bild av min pärla.
Även ett tack till Andreas som bidragit med båten 🙂 

Kommentera