Flugbindning – Gädda


Lite gäddflugor igen ja. Även en tur har jag fått till.
Det är ju på tok för lite men vad gör man. Det blev flytringsfiske i en närliggande sjö. Jag själv lyckades inte få något denna förmiddag men en båt som också fiskade i sjön lyckades ta en del små. De landade en rätt så fin bit också vilket är roligt, då vet jag att de finns där. Tyvärr satte jag min senaste brax i botten och där sitter den ännu. Det var en färdigmonterad ögla på linan jag köpte och den borde man nog dragit i lite innan man gav sig ut. tur att det var botten.
Planerar nog att åka tillbaka snart igen, då det är de här korta turerna på förmiddagen är de som är möjliga att lösa i närtid.

Det har även blivit några nya kreationer vid städet.
Stora ledade fiskimitationer var temat och här är två stycken.

DSC_3993Jag har använt en 2/0 gamakatsu F314.
Binder först in syntetvingen bak. Den gröna är ”SF Flashblend -Olive” och den bruna är ”Synthetic Yak Hair – Rusty Amber”.
Den gröna gillar jag nog bäst. Lite glitter redan i och sen blev den lite ”fluffigare” eller vad jag skall kalla det. Kanske blir annorlunda i vattnet dock. Får återkomma om detta.
Sen lindar jag långhårig chenille fram till krokögat. Sparar en liten bit för ytterligare en vingbit.
Sen gör jag likadant med en Waddington fast sparar lite mer fram för att göra ett huvud.
Den gröna så tog jag ”Craft fur” (grön och vit med vit undertill.) SculpinWool hade jag till den bruna. Viktigt att ”karda” ullen annars blir det inte så fint.
Ögonen limmar jag fast med superlim (gel) och lägger tryck på så det sätter sig ordentligt. Jag sätter ihop bak och framkroppen med en fjäderring.
Hoppas dessa skall få en fin rörlig gång men det får vi se den dag det hamnar i sjön.

DSC_3986

Kommentera