Fjälldebuten


Min första fjällvecka är nu avklarad och lagd i minnesbanken. Som det känns just nu så kommer nog den banken att fyllas på med mer minnen under de kommande åren då detta var något som satte sina spår.
Jag vill ju inte påstå att vädret var på vår sida denna vecka med blåst och kyla i princip hela veckan och tältet fick verkligen bekänna färg. Men det stod pall och det känns tryggt att man kan lita på Hilleberg.
Vind för ju även positiva saker med sig och det är naturligtvis att vi slapp mygg och knott. Men så går ju dessa satans trotjänare också hand i hand med rödingfisket då rödingen gärna visade sig så fort det blev vindstilla. Man fick passa på när det ibland dök upp en halvtimma eller två med lite mindre vind för då var rödingen inte sen med att börja vaka.
Vi lyckades ju trots denna blåst att ha ett bra fiske och alla i sällskapet fick harr, öring och röding.
Det kom upp fina pjäser och det tappades ännu finare såklart. Min första flugfångade röding kom tillslut också vilket var en fröjd, liten men mycket välkommen.
Vi hade hyrt ett par kanoter som vi använde oss för at transportera oss själva och packningen vilket fungerade mycket bra. Man kunde då unna sig lite lyxdetaljer i packningen som kanske inte hade åkt med om det hade planerats längre vandringar,
Första gången är ju alltid svårast när det gäller packningen, man inte vet vad som är nödvändigt och vad som är livsviktigt och det som helt enkelt inte behövs alls. Som tur var så bistod Andreas och Lukas med väl beprövade packlistor som hjälpte mig mycket. Jag bugar och bockar för detta.
Jag kan ju säga att det hjälper en hel del att vara med rutinerade fjällrävar som Andreas och Lukas då man slipper lära sig allt den hårda vägen utan kan titta och suga i sig likt en mygga både vad gäller fiske, flugval och vardagsbestyr. Livet ser ju lite annorlunda ut när man är ca 1 800km hemifrån och i renskötarnas land, dessa grabbar skall väl snart fira 20-års jubileum i fjällresor.
Jag blev även belönad med en fin fisk på min födelsedag vilket självklart kändes extra speciellt. Jag tackar för denna present.

Tack för en trevlig resa Andreas, Lukas och Mattias.


Created with flickr slideshow.

Kommentera