Fin kväll men….. 2


Min senaste fisketur gjorde jag med Fredrik (storfiskaren – kolla in PB´t här) och Pontus. Det var ett tag sedan vi fiskade ihop så jag såg fram emot denna tur, skulle bli trevligt att ses alla 3 igen.
Vi åkte ut med båt och sökte av lite öar en bit ut i skärgården.
Vi hade en del vind som gjorde landgång lite klurig men Fredrik hittade fina ställen där vi kunde lägga till båten utan problem.
Fisket började segt, trodde helt ärligt att vi skulle ha bättre fiske direkt när vi var i anslutning till djupare vatten. Kanske var den senaste tidens köldknäpp som påverkade huggvilligheten eller möjligtvis var det vindriktningen som ställde till det för oss? Kanske kombinationen av dessa ?
Fredrik var först ut med lite dragningar. Pontus var inte långt efter med ett hugg efter ett platsbyte.
Jag såg senare också att Pontus landade en mindre öring när jag fiskade av en udde som hade en jättefin strömkant framför sig. Fredrik stod längre ut på ön och ganska nyligen med böjt spö han också. Min plats såg riktigt fin ut och strömmen var stark, och det dröjde inte länge innan en jag krokar en mindre havsöring. När jag skulle släppa tillbaka denna lilla öring och böjer mig ner mot vattnet så känner jag hur fotfästet ger vika, min fot glider ner i tången och den fortsätter att glida ner i skrevan ( som det uppfattas då), en bra stund innan jag slutligen får fotfäste och kan börja kravla mig upp på land igen. Under hela förloppet så går tankarna åt min kamera som hänger runt axeln som sånär som på stötskyddet i botten på väskan, klarar sig från vatten.
Väl uppe på land kan jag pusta ut och konstatera att allt är helt och torrt. Tittar efter öringen men den är långt borta, det var en lite annorlunda ”release” den fick vara med om ikväll.
Vi kör på en stund till och Fredrik har ett par fiskar till innan vi vänder hem.
Nu är det Fredriks tur att drabbas av oflyt och jag greppar aldrig vad som hände riktigt  men jag hör lite svordomar och annat icke publicerbara ord, förstår vad som hänt när Fredrik visar sig med ett spö i ena handen och en spötopp i andra. Det är surt.
Jag och Pontus fiskar en stund till och det vakar väldigt lite måste jag säga, trodde att det skulle vara mer action likt tidigare kvällar när öringen rikigt plogat ytan i jakt på föda. Det visar sig trevligt nog en fisk efter en stund och det blir extra roligt att fiska på vakande fisk, även med streamer. Den tar på andra kastet  med ett bestämt och hårt hugg. Inga konstigheter under drillen men när den visar sig första gången så börjar jag funderar på om det var en regnbåge jag fått, den var en riktig tjockis, men väl inne vid kanten så ser jag att det är en havsöring runt 42-43 cm och väldigt välmatad. Har ingen håv denna gång och när jag sträcker mig efter kameran så sliter sig fisken och drar iväg. Det gör mig inget då jag inte vill hålla på för mycket med fisk som inte tas upp.
En härlig kväll men lite trög vad gäller havsöringsfisket, men det är ju så detta fisket är, och enligt min mening, det som gör det så intressant. Skulle tro att man blivit lite bortskämd också med det fina fisket som varit i april i år. Det har ju kommit upp mycket fin havsöring när man läser på bloggarna. Synd att man inte kunnat fiska mer bara 🙁

sunset2 (1 av 1)


Kommentera

2 tankar om “Fin kväll men…..