Ensam vid havet


Sent på söndagskväll kom jag iväg, mycket har det varit att stå i under helgen och hade nog inte tänkt att fiska alls egentligen. Men när eftermiddagen kom och jag vankade av och an hemma, det var något som gnagde, så beslutade jag ändå att åka ut. Förhandlade lite snabbt med sambon sen bar det iväg ut till kusten.
Jag blev själv denna afton. Tycker det är ganska skönt att fiska själv ibland, man kan göra som man vill och jag kan stå och drömma mig bort, sortera mina tankar, teorier och annat smått och gott som ligger bubblar därinne.
Jag började fiska av stranden med en typ ”pattegris” fast med Craft Fur istället. Det var ganska bra med vind som rörde upp vattnet så tänkte jag skulle köra med denna för att se om det är någon hemma. Följer de bara så kan man ju byta, men jag hann faktiskt inte så långt innan första hugget kom, men det var inte vad jag hade hoppats på, dessa näbbisar var inte det jag var ute efter ikväll.
Jag fortsatte ner några meter och la ut flugan, lät den sjunka och började ta hem när det small på igen, nu var det ingen saltgädda utan en havsöring. Det var en mindre öring som fick vara linslus en snabbis innan den stack tillbaka i det stora blå där den får växa sig större. På nästa kast så hugger det igen men jag var inte med och lyckas ej kroka denna gång.
Härligt tänker jag, kanske blir en riktigt bra kväll. Det visar sig dock vara trögt även om jag landar två små tjockisar till så var det inga större havsöringar som kom fram denna kväll.

Kommentera