Egentillverkad Linkorg


Jag har inte varit så flitig användare av linkorg. Att betala så mycket pengar för en plastlåda på magen har helt enkelt inte känts motiverat.
Jag har några gånger surfat runt och sprungit på den här hemgjorda varianten av en barnpall från ikea och efter jag såg det i AOF nyligen också så tänkte jag att det var dags att testa detta.

Först så borrade jag några hål för att vattnet skall rinna ur.

Borrade dräneringshål i botten

Borrade dräneringshål i botten

Efter detta så gjorde jag öppningar för remmen som jag har runt midjan. Här är det ganska viktigt att man inte gör hålen för långt ner utan en bit upp så korgen får ett bra ”häng” på höften. Jag gjorde nog mina hål på gränsen och funderar på gå upp lite till.

Hål för remmen

Jag använde mig av ett ”dremelverktyg” med borr och små sliphuvud för att göra hålen och jämna till kanter. Nästa steg var ju då att fästa linlöparna eller vad man skall kalla det. Här blev jag inte riktigt nöjd då för jag kapade själva ”foten” på limpipen och limmade med smältlim mot botten. Limmet nöp inte så bra och jag lyckades efter någon tur att slå loss 2 av dessa linlöpare så fick göra om. Jag fyllde då pipen med sika (det jag hade hemma) sedan så satte jag rostfri skruv och bricka under korgen upp i pipen. Innan jag drog fast den så la jag mer smältlim och hoppas nu att detta kan hålla.

Jag är nöjd med konstruktionen även om det blev lite småsaker att korrigera. Kommer ev att såga ut ett litet fack på respektive sida också så man kan lägga i spöt vid flugbyte eller när man lossar fisk. Denna låda är dock inget att rekommendera vid djupare vadning då den fylls med vatten och inte fyller sin funktion. Har några ideér på en ny variant som skulle kunna lösa detta men vi får se vad som snickras ihop under vintern. Kan tycka den är lite liten också. Det kan hända att man köper sig en riktig till nästa säsong men får utvärdera den lite mer under höstens gäddfiske.

Multiverktyg

En väldig användbar leksak

linkorg1 (1 av 1)

Kommentera