De magiska räkorna


Som ni märkt så gillar jag ju räkor, så här kommer några till.
Jag har kämpat med ”magic shrimp” men inte riktigt fått till det förrän ganska nyligen. Enligt mitt tycke iaf.
Det har krävts en hel del övning och en massa tips från olika duktiga räkbindare för att få till det.

Flugan i sig är kanske inte mitt förstaval vid vattnet, men en utmaning vid städet. Det som ofta blir galet och gör att flugan tappar sin charm är att benen spretar åt olika håll. Först använde jag 0.5mm smyckestråd från panduro men den har varit svår att jobba med. Har provat att hänga upp den för sträckning, dra i den, värma under vatten osv men jag har haft problem att få till det.

Jag köpte nyligen hem en annan smyckestråd, denna gång 0.6mm och jag tycker det går lättare att binda in benen nu.
Det verkar som denna tjocklek på tråd behåller sin ”rakhet” även efter varit på rulle.
I mitt fall så är askarna är rätt fulla nu så kan man ju passa på att binda dessa typer av räkor. Det är inget jag massproducerar och det är lätt att misslyckas. Får man ut en räka per kväll är jag nöjd. Med laddat tålamod och en god dryck i glaset så är det bara att sätta igång.

Snart får vi också se om de är så magiska som namnet antyder….

Länkar till en beskrivning från Rune nedan.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kommentera