Blåsigt värre


Stark vind och mycket regn har vi fått uthärda senaste tiden och det har satt stopp för några turer men i fredags så gav jag mig ut. Det var fortfarande rejält med sjö och jag borde nog fiskat från land istället om man skall vara efterklok. Tillslut kom jag iväg efter lite studsande mellan bryggpelare likt en flipperkula och jag funderade återigen om detta var så smart.
Jag har mycket nytt vatten att fiska men beslöt idag att testa närområdet då det mörknar fort och ville inte ge mig ut för långt själv i denna vinden.
Började med att drifta genom ett sund men det gav inget utan det var först när jag kommit igenom som jag fick kontakt. Ett nafs i flugan, som var min Craftfur räka (här). La ut ett kast till och tog hem och en rejäl virvel strax intill båten. Jag jobbade på denna fisk en stund men det blev inget mer.
Åkte vidare och testade nu samma vik som jag hade följare förra gången för att se om det var en plats havsöringen besökte ofta. Hugg igen, men till min stora besvikelse så lyckades jag inte kroka denna heller. Det kan ju bli så ibland när man har lite längre flugor i kombination med ett ivrigt mothugg.
Jag bytte då flugan till en mindre variant, en  rosty brown ”Shrimpfish”, eller variant på den åtminstone, och snart satt första fisken.
Driftade längs denna vik och ytterligare en vik innan jag landar in i en större långgrund vik. Tänkte att det kanske kan vara fisk här då det rinner ut en å längst in i viken och vinden pressar in vatten. Jag får två öringar till men alla öringar denna kväll är små och inget att plocka upp kameran för. Man får väl säga att de är  verkligen på hugget ikväll och jag ser flera mindre öringar som hoppar i vågorna.
Det går dock lite troll i mitt fiske nu och jag saknar de större individerna, hoppas verkligen att man får känna på någon kraftigare innan säsongen är avslutad. Jag tycker också att det borde komma igång nu efter denna ”köldknäpp” och dessa oväder. Det kommer ju upp fina fiskar, kolla bara Andreas (flyfiction) fina pjäs som han landade förra veckan. Men jag fiskar ju heller inte så mycket, så vad kan man begära. Passen är ofta korta och ibland lite hafsiga kan det kännas. Men det är inte alltid lätt att vara far, sambo och flugfiskare på samma gång…
Men vi kör på tills klockan ringer så får vi se vad 2014 har att erbjuda.

IMG_20140822_223705

Kommentera