Aprilfiske


Jag hade fått rapporter om att fisket hade varit bra i den grunda vik som brukar hålla fisk på våren. De hade haft fint vattenstånd och vinden hade legat på bra när det fiskat dagen innan. När jag kom så var det ju självklart lågvatten det var inte mycket vind att prata om.

Men öringen lever ju i vattnet och den måste ju äta så det är bara att ge sig ut, och det finns ju massa saker som man helst vill ha när man fiskar vad gäller vindriktning och vattenstånd men i slutändan så är det ändå att ha flugan i vattnet som är viktigast. Saltet är bra för hyn annars har jag hört….

havsöring

Jag började fiska hyfsat grunt och jobbade mig utåt någon form av takt med vågorna och det dröjde faktiskt inte länge förrän jag hade på dagens första fisk. Det var en hyfsat fet fisk, dock lite brunfärgad fortfarande och den låg runt 45 cm efter en uppskattad mätning.

Jobbade mig utåt tills vattnet nådde en bit över låren och jag lyckas landa 1 fisk till men har flera hugg. Jag ser fisk som går och vakar en bit utanför mig men lyckas inte nypa dem förrän jag sätter fart på flugan utav ….. Det var helt klart farten som gjorde det denna dag och jag landar 2 st till och tappar 2 efter en stunds drillning. Den största mätte 52cm och även denna en brun hanne.

Allihop tog på flugor som jag bundit med ett för mig nytt material, Craft fur, Det skötte sig bra och är ett bra alternativ till den dyrare spey nacke som också har denna effekt som jag var ute efter. Dock så är jag för snål för att köpa Speyhackel så egentligen kan jag inte uttala mig om det, men det  ser gött ut iaf 🙂

Skall lägga upp flugorna senare.

Kommentera