April


Första fiskemånaden lider mot sitt slut.
En tuff månad.

20160403_091801

Fluglinan kan skava hårt på fingrarna vid mycket fiskande

Fisket har gått trögt med en tuff helg som inledning. Det var hårt fiske och sargade fingrar som resultat. Det var ju fisketävling denna helg också så jag körde väl på några extra timmar som kanske borde spenderats i sängen så här i efterhand, men det är som det är. Hemma får man ju ingen fisk.

Även om man gått bet på grövre fisk så har det ändå haft sin tjusning.
Lugna kvällar/mornar med blankt vatten och ytjagande öring har gjort fisket stundtals riktigt roligt men dock krävande. Öringarna har ibland vart riktigt svårflirtade. Men när man de var villiga så kan det gå fort. En morgon så fick jag 11 öringar på ca 1h fiske. Jag hade dem runt mig på ca 40-80 cm djupt vatten och jag pricksköt på vaken. Riktigt kul även om det var mindre fisk.

20160402_133733

Fina kvällar har sin charm även om inte fisket är på topp.  Jag fick jag finfrämmat från Örebro (@flugfångad) och vi tog en tur till ytterskärgården. Det var ett beslut som kanske inte skulle ge oss massa fisk men härliga vyer.

20160412_165629

#tvåpåkylning

På vägen hem så blev det samma scenario som en del tidigare kvällar. Vakande fisk under en kort period. Marcus fick känna på en liten öring. Viktigt också att kolla så man har krokspets på flugan. Det fick jag en påminnelse om efter tre hugg och ingen krokad. Man får skylla sig själv när man slarvar. Fast, det är ju hugget som är kul eller hur var det..

IMG-20160412-WA0019

Marcus lyckades dock få en bättre fisk nästa dag. Då blev han guidad av Andreas som gjorde ett bättre jobb vad gäller fisket iaf, även om stackars Marcus höll på att svälta ihjäl 😉

***

Vi går snart in i maj och troligtvis så startar lite annat fiske nu med. Havsöringen får konkurrens. Men vi hoppas på fler sköna kvällar med jagande öring.

Foto 2016-04-20 21 07 07

Om du springer på liknande scenario med vakande fisk som inte vill ta flugan, testa då att gå ner ordentligt i storlek på flugan och se om inte det kan hjälpa.

Sketfiske på er //Peter

 

Kommentera